Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

janacz

18. 5. 2011 11:47
Jenom si mohli odpustit

ten závěrečný masakr. Star trek je lepší.

0 0
možnosti
DN

mpixel

27. 12. 2009 4:09
komunistická teanegerovská multikulti masírka.

Nejprve bych chttěl před tvůrci vizuálních efektů smeknou klobouk. Na tomto filmu muselo prosedět velké množství inteligentníh velmidobře placených lidí u počítačů. Myšlenka je však spíše průměrná nijaká revoluční, jsou scifi filmy co jdou myšlenkově podstatně dál. Ovšem provedení na kterém se podepsal zejména režiser má budovatelský podtext. Zejména scéna jak hlavní hrdina přesvědčuje všechny kmeny, aby s ním šli bojovat. Po každé jeho zvednuté pěsti byli čím dál tím víc přesvědčeni. Asi tak jako lidé v roce 1948 když k lidem mluvil klement gottwald. Inteligentní rasa se rozhodovala bez jakéhokoliv kritického přemýšlení jen na základě emocí a zvednutých pěstí nějakého mladíka. Tento film tak mimo jiné podporuje nekritický enviromentalistický postoj mladé generace.

0 0
možnosti
DN

mpixel

27. 12. 2009 4:09
Re: komunistická teanegerovská multikulti masírka.

....a proč teanegerovská.....protože hlavní hrdinové ačkoliv měli vzadu ocas, tak měli krásně vypracované břicho. Plnili úkoly dovednosti jako na pionýrském táboře jijichž zvládnutí vyvolává u ostatní mládeže respekt. A pak časté silácké hlášky jako wow ale i třeba shit. Jo a 70% filmu je jen audiovizuální rubačka založená na pomstě a odplatě

0 0
možnosti
K

klusy

25. 12. 2009 0:02
Avatar je skvělý zážitek

Viděla jsem Avatara ve 3D a působilo to na mě jako hudba. Prostě jsem se nechala unášet emocemi a užívala si to. Nezkoumala jsem, zda "melodie je propracovaná, zda nejsou porušovány harmonické zákonitosti a zda rytmus není příiliš jednoduchý...." Pandora je nádherná a pohádky miluju. Pozítří jdu si znovu udělám výlet na divukrásnou planetu.:-)

0 0
možnosti
BI

Brkoslav IV

25. 12. 2009 17:00
Re: Avatar je skvělý zážitek

Ale ja to take nezkoumal. Me to proste zacalo nudit a tak jsem pak zkoumal proc :-). Taky netvrdim, ze jsme vsichni stejni...a zvlast zensky, jejichz svet je prevazne svet pocitu. Ale vzdyt jo, ja vam to preji. Nemyslel jsem to cele jako nejakou hanu, ale jen jako muj nazor. Nicmene z vaseho prispevku je videt, ze jste komunikativni clovek :-).

0 0
možnosti
BI

Brkoslav IV

24. 12. 2009 19:05
:-))))

Tady je krasne videt, jak jsou lide odlisni. Ja jsem kuprikladu film sledoval tak nejak do poloviny a pak jsem ho vypnul, protoze me zacal nudit. Necitil jsem tam verohodny ( logicky, emocne ) pribeh a tak jsem jen pokukoval po efektech a musim rict, ze nektere byly krasne, ale po chvili na me zacalo pusobit opakovani jakesi vnitrni podprahove sily techto efektu a me prestaly pripadat uzasne a zacal jsem je brat rutinne. Neco me to pripomnelo. Clovek kdyz bezi, tak vykonava rytmycke pohyby. Za chvilku by se ale jeho telo ( svaly, klouby ) mohlo poskodit rezonancnim vzrustem sil ( jako se da rozkmitat most az praskne ). Mozek je natolik sofistikovany, ze toto sleduje a vydava signaly ke svalum, ktere takto kmitaji, s ruznym zpozdenim tak, aby k rezonanci a tim treba k ulomeni nohy, utrzeni vazu, pri kazdem behu, treba jen delsim jako pul minuty , nedoslo. Proc to rikam?

0 0
možnosti
BI

Brkoslav IV

24. 12. 2009 19:05
Re: :-))))

Scenar Avataru mi prijde jako umely , protoze nedokaze prirozene kontinualne vybuzovat mozek odpovidajicimi signaly. Avatarovy signaly nejsou to prave, co by nas mozek excitovalo prirozenym zpusobem, jsou jaksi primitivnejsi a nedokazou udrzet nas mozek na prijmu dostatecne...jako by nas mozek pracoval v behu bez uprav signalu ke svalum a doslo by k poskozeni koncetiny, padu a naslednemu zraneni dalsich casti tela. Domnivam se, ze Avataruv scenar byl zpracovan podle nejakeho pocitacoveho progProc to rikam? Scenar Avataru mi prijde jako umely , protoze nedokaze prirozene kontinualne vybuzovat mozek odpovidajicimi signaly. Avatarovy signaly nejsou to prave, co by nas mozek excitovalo prirozenym zpusobem, jsou jaksi primitivnejsi a nedokazou udrzet nas mozek na prijmu dostatecne...

0 0
možnosti
BI

Brkoslav IV

24. 12. 2009 18:51
hmmmm.....

Tady je krasne videt, jak jsou lide odlisni. Ja jsem kuprikladu film sledoval tak nejak do poloviny a pak jsem ho vypnul, protoze me zacal nudit. Necitil jsem tam verohodny ( logicky, emocne ) pribeh a tak jsem jen pokukoval po efektech a musim rict, ze nektere byly krasne, ale po chvili na me zacalo pusobit opakovani jakesi vnitrni podprahove sily techto efektu a me prestaly pripadat uzasne a zacal jsem je brat rutinne. Neco me to pripomnelo. Clovek kdyz bezi, tak vykonava rytmycke pohyby. Za chvilku by se ale jeho telo ( svaly, klouby ) mohlo poskodit rezonancnim vzrustem sil ( jako se da rozkmitat most az praskne ). Mozek je natolik sofistikovany, ze toto sleduje a vydava signaly ke svalum, ktere takto kmitaji, s ruznym zpozdenim tak, aby k rezonanci a tim treba k ulomeni nohy, utrzeni vazu, pri kazdem behu, treba jen delsim jako pul minuty , nedoslo.

0 0
možnosti
BI

Brkoslav IV

24. 12. 2009 18:52
Re: hmmmm.....

Proc to rikam? Scenar Avataru mi prijde jako umely , protoze nedokaze prirozene kontinualne vybuzovat mozek odpovidajicimi signaly. Avatarovy signaly nejsou to prave, co by nas mozek excitovalo prirozenym zpusobem, jsou jaksi primitivnejsi a nedokazou udrzet nas mozek na prijmu dostatecne...jako by nas mozek pracoval v behu bez uprav signalu ke svalum a doslo by k poskozeni koncetiny, padu a naslednemu zraneni dalsich casti tela. Domnivam se, ze Avataruv scenar byl zpracovan podle nejakeho pocitacoveho progProc to rikam? Scenar Avataru mi prijde jako umely , protoze nedokaze prirozene kontinualne vybuzovat mozek odpovidajicimi signaly. Avatarovy signaly nejsou to prave, co by nas mozek excitovalo prirozenym zpusobem, jsou jaksi primitivnejsi a nedokazou udrzet nas mozek na prijmu dostatecne...

0 0
možnosti
LC

jouzi

24. 12. 2009 9:37
Avatar

Lidi, já fakt nechápu, jak nad tímhle můžete áchat. Vyumělkovaná, barevná a naprosto bezduchá podívaná s příběhem na úrovni Pocahontas, pro kterou je velmi příhodné označení "naleštěný prd." 

 

Postavy jednoduché, až hloupé, a to jak lidé, tak Na'vi (tudíž nějaký záměr odcizit lidi nežeru).

 

Navíc film ve 3D pouze s dabingem, to je na odstřel. Ten vzkaz "neničme si svojí planetu, protože odevšad nás poženou s klackama a kamenama, budou-li muset," mě osobně dost iritoval, zvlášť když mi byl cpaný před obličej každou chvíli. Na koukání to bylo hezký, propracovanost detailů a "manuální" stránka efektů byla skvělá, ale za 10 až 15 let, až takovéhle filmy budou standardem, po Avataru neštěkne ani pes, protože stojí jen na efektech, ne na základech, které dělají film filmem; jak říká kolega pode mnou, budou rádi, když dostanou Oscara za ty efekty, za nic víc si ho Avatar nezaslouží.

0 0
možnosti
G

Ghost.78

23. 12. 2009 11:37
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

naprosty nesmysl je uz nadpis clanku, takze nevim jesli to mam cist dal...

0 0
možnosti

Peyrac

23. 12. 2009 13:55
Vy jste se asi špatně vyspal, ne ? :-) Čtené asi nechápete ?

0 0
možnosti

Peyrac

23. 12. 2009 9:55
http://www.youtube.com/watch?v=onLajIT5k6c&feature=dir :-)

0 0
možnosti
MP

admiral666

22. 12. 2009 13:31
autor pise a logika dostala na rit

cituji "Naprostým nesmyslem je hledat v tomhle filmu ekologickou agitku. Tu může hledat - a snad i najít - jenom člověk, který se na filmu snaží najít něco negativního, nebo něco, před čím by mohl kroutit hlavou. Avatar je o nedostatku pokory před jinými světy. O lidské touze dobývat a panovat. Vládnout i světům, se kterými nemáme nic společného. A tuto tematiku režisér - James Cameron - nemusel složitě vymýšlet. Stačí se podívat do Afriky nebo do Severní i Jižní Ameriky a je nám jasné, před čím Cameron varuje"

tzn. prvni veta pravi, ze to neni agitka a zbytek odstavce okamzite popise, ze to je eko agitka a popre tu prvni vetu... ach boze a to je filmovy kritik...

0 0
možnosti
PB

arrosage

22. 12. 2009 21:29
Re: autor pise a logika dostala na rit

opravdu ve zbytku odstavce popisuje eko agitku? možná by to chtělo věnovat psanému slovu víc pozornosti a nespěchat tolik s výtkami. :-)

0 0
možnosti
T

tazmanskycert

22. 12. 2009 8:00
:o) přednosti filmu....

.... tak ty bych si rád heslovitě přečetl a aby to bylo originálnější eliminuji 3D, vytvořený svět pandory a Avatary. Tak teď jsem zvědav na ty přednosti :) (že by se autor nesl na vlně hype (wow) efektu?)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS